top of page

Het ontstaan van Ezelbalans is het resultaat van werken aan een droom... een droom om te werken met dieren én mensen.

Ik ben Stefanie en ik ben in 2010 afgestudeerd als verpleegkundige aan de KHLeuven. Na deze studie heb ik een bachelor na bachelor in de geestelijke gezondheidszorg gevolgd. Het psyche van de mens is iets waar ik altijd al interesse voor heb gehad.

 

De droom werd versterkt en tijdens mijn reis naar Nerja in 2012 waar ik een week als vrijwilliger in het Donkey Sanctuary heb gewerkt (dit is er helaas niet meer). De invloed van het werken met dieren in de natuur op het welzijn van mensen werd duidelijk.

Ezels zijn op mijn pad gekomen, hebben een plaatsje veroverd in mijn hart en zullen daar altijd blijven.

P1120987.JPG
P1120885.JPG
P1120901.JPG

De droom kreeg meer vorm en langzaamaan kwam er een plan. Om dat plan te verwezenlijken heb ik eerst nog praktische ervaring opgedaan in het verzorgen van ezels als vrijwilliger, heb ik een cursus gevolgd in Kampenhout op de Kampenhoeve, heb ik veel gelezen en hier en daar een theoretische vorming gevolgd over o.a. herstelgericht werken.

IMG-20200830-WA0015.jpg
IMG-20200830-WA0026.jpg
IMG_20200628_163806_edited.jpg

In 2019 hebben we (mijn man, zoontje en ik) besloten om op zoek te gaan naar het droomhuis dat bij de droomjob past :) In augustus 2020 hebben we dit huis gevonden, hier, in Langemark - Poelkapelle. Ik was op slag verliefd. Sinds 14 december 2020 zijn we dan ook de trotse eigenaars van ons huis.

Enkele dieren verbleven hier reeds en konden blijven. In januari 2021 zijn dan Maartje en Lotje, de twee ezeltjes, gekomen. Ondertussen hebben we er nog 3 schatjes bij Carbone, Saartje en Robbe.

Met mijn werkervaring, als psychiatrisch  verpleegkundige, mijn levenservaring en gevolgde cursussen rond ezeltherapie wil ik met ezelbalans een plek creëren waar elke persoon, groot of klein, op zoek kan gaan naar de juiste balans in het leven met de hulp van onze lieve vrienden, de ezels.

Vertrouwen, huiselijkheid, individualiteit , gezelligheid en rust staan bij mij op de eerste plaats, daarom doe ik alles zelf en werk ik individueel of per gezin. 

Ezelbalans is een hobby, een passie en een project dat groeit. Ik doe dit als zelfstandige in bijberoep. De beschikbare data staan in de agenda, aangepast aan mijn werkrooster :)

bottom of page